Zrcalce na steni povej …

17.04.2015 at 21:14

zrcalce_zrcalce_na_steni_povej_2015_1V petek, 17. 4., smo se zbrali na družabnem večeru v Polhovem Gradcu. Na zabaven in hkrati inovativen način smo se pogledali v ogledalo. Kako?

Štirje različni gasilski izzivi so nas postavili v zagovornike ali nasprotnike situacije: gasilka si na vajah zlomi noht, kar jo ustavi pri delu, ‘tanajboljša’ ekipa pride na požar in nima korajže za pomoč na strehi, zagnana vodja članic prejme pismo od kolega, ki razmišlja o nepotrebnosti njenega početja in primer dveh mladih gasilcev, ki sta izbirala tisto delo, ki jima je bilo všeč. Svet modrecev je na vsako situacijo pogledal bolj celovito in se odzval s pogledamo od daleč, z ‘receptom’ za vse. Simpatična argumentiranja in odlično predstavljeni primeri so lahko v vsakem od nas predramili razmišljanje, če in koliko svoja ravnanja spreminjamo v korist skupine. Opazili smo tudi, da so bili aktivni govorniki zelo zahtevni do dela poveljnikov hkrati s priznanjem, da je to zahtevno delo tudi v smislu vodenja.

Člani PGD Zalog in Polhov Gradec so nas tudi pogostili in smo v sproščenem vzdušju še poklepetali. Hvala za odlično opravljeno delo! Hvala vrhunski igralski zasedbi mladih iz PGD Preserje, prvi izmeni iz Brigade Ljubljana, vsem razpravljavcem in seveda Suzani in Cvetotu za sokreiranje izvrstnega dogodka!

Se vidimo na naslednjem debatnem večeru!

Marija Kunstelj